Textos

encargos y motivaciones

XII trobada d’Arquitectures Col·lectives

Comunicació per AAtomic_lab.

La XII trobada d’Arquitectures Col·lectives es celebra aquest any a Palma, del 25 al 29 de setembre, posant el focus sobre els barris de La Soledat, Nou Llevant i El Molinar. Aquests encontres s’organitzen anualment i van canviant la seva seu, l’any passat va ser a Màlaga, i el proper a Gènova, Itàlia.

Sota el títol d’Antídots per a un paradís fake les jornades abordaran temes com l’urbanisme tàctic, la gentrificació o el fenòmen del turisme als barris. L’objectiu és trobar eines d’escolta activa i participació per detectar les necessitats d’uns contextos ben diferents, que estan connectats i en plena transformació.

Artistes, sociòlogues, antropòlogues, arquitectes, paisatgistes, mediadores o dinamitzadores culturals són els perfils professionals que durant quatre dies treballaran a partir de taules de debat, tallers o xerrades sobre aquests “antídots”, buscant la implicació de les veïnes i veïns com a vertaders transformadors del seu barri.

Aatomic és el col·lectiu de Palma que organitza aquesta edició, treballant en xarxa amb d’altres col·lectius convidats, que ja formen part de la xarxa d’Arquitectures Col·lectives com LaFábrika detodalavida, Urbanat, Straddle3 o Santi Cirugeda -Recetas urbanas-, o els col.lectius locals com Joves Arquitectes de Mallorca, Sa Galania o Bauma. A més, sota convocatòria s’han seleccionat 18 projectes, entre els quals trobam diferentes propostes de mapeig dels barris, alternatives d’habitatge sostenible o les receptes urbanes d’intervenció a l’espai públic comunitari d’Estonoesunsolar.

Al programa trobareu els horaris detallats de totes les activitats, que són totalment obertes, tant per perfils tècnics, creatius o com per qualsevol públic. La seu de l’activitat és una nau situada a C/Siquier, 24 i excepte les rutes, la majoria de dinàmiques es desenvoluparan allà.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 21, 2019 by in Articulos.
%d bloggers like this: